El sector vitivinícola de Mallorca, representat pels Consells Reguladors de la Indicació Geogràfica Protegida Mallorca, la Denominació d’Origen Protegida Pla i Llevant i la Denominació d’Origen Protegida Binissalem suma esforços i treballa, conjunta i intensament, en accions de comunicació i promoció dels vins mallorquins. Enfront de la situació generada per l’estat d’alarma decretat pel Covid-19 i les incerteses que es generen envers de la propera campanya turística, el sector ha reaccionat de la forma més intel·ligent, sumant esforços, compartint idees i executant accions.

El sector del vi de Mallorca, depèn, principalment, del consum als hotels i restaurants, especialment, durant la temporada mitja i alta. El consumidor local, cada vegada aprecia més els vins de proximitat, km 0, singulars i elaborats amb varietats locals, però encara queda recorregut per conquistar-lo. Es necessari augmentar la quota de mercat dels vins mallorquins, actualment situada al voltant del 17%.

Representants de les tres entitats, de les dues Denominacions d’Origen i de la Indicació Geogràfica, a més de sol·licitar accions a l’administració competent, han consensuat una campanya de promoció conjunta. El missatge va dirigit al consumidor local que, durant aquesta crisi, s’ha mostrat molt receptiu i s’ha solidaritzat amb els productors locals.

El sector vol transmetre la necessitat de fer costat als productors locals, ja que al cap davant dels cellers, no hi ha grans empreses, si no explotacions agràries, familiars i amb produccions petites. Produccions que només poden competir amb vins d’altres llocs amb aquests valors: singularitat, sostenibilitat i qualitat.

El sector ha posat en marxa dues accions, una campanya de ràdio a nivell local fins a final d’abril i, una campanya digital, en espera que des de l’administració puguin activar campanyes de promoció pel sector del vi i d’altres productes, a més llarg termini.

L’objectiu principal del sector és sensibilitzar als consumidors, transmetent un missatge clau:
“Els vins km 0, elaborats amb raïm de varietats autòctones, que formen part de la nostra història, que expressen una terra i un paisatge, que traslladen a la copa l’essència de Mallorca amb la qualitat, diversitat i compromís de viticultors i cellers per mantenir un paisatge, cuidant les vinyes i elaborant vins amb personalitat”.
Per a la campanya digital s’ha editat un espot conjunt de les tres marques de qualitat, DO Pla i Llevant, IGP Vi de la Terra Mallorca i DO Binissalem, que es promocionarà amb el missatge “Els nostres vins són els teus vins, tasta Mallorca!

“Els Consells Reguladors recomanen un consum moderat i responsable”

Amb la col·laboració de fondos FEADER: Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Fondo Europeo Agrícola de Dessarrollo Rural, Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación y PDR)