Esperança Mora, gerent de la cooperativa agrícola de Porreres explica que durant aquesta crisi han donat servei a la població de forma continuada, tant pel que fa d’abastiment d’aliments, sobretot productes locals, com de productes bàsics. Tot això sense descuidar la tramitació de les ajudes de la PAC pels agricultors de la zona, així com de dur a terme tots els tràmits quotidians necessaris perquè el món agrari no s’aturi. Així mateix, la cooperativa, explica la gerent, tant prest com se pugui, i ja de cara a un futur millor, seguirà amb la seva tasca d’organitzar les fires tan conegudes de la localitat com són la de l’Albercoc, la de Tardor o l’ Ecològica.

Mora assenyala que, si bé durant les primeres setmanes varen fer tot el necessari per a subministrar a domicili tot tipus d’aliments als residents a Porreres, sobretot verdures i hortalisses de temporada així com d’altres productes bàsics per la seguretat i la higiene, el fet de que aquestes instal·lacions romanguessin i romanguin obertes, amb totes les mesures de distanciament entre persones i seguint les normes de Sanitat, ha fet possible que ara tot el producte local estigui més a l’abast de tothom. De fet, casualment, Esperança Mora compatibilitza la seva tasca professional de responsable de la cooperativa amb la de voluntari de Cap del Servei de Protecció Civil de Porreres, el que li proporciona uns amplis coneixements per a implantar amb màximes garanties les normes sanitàries dins d’aquestes instal·lacions i el seu funcionament.

En aquest sentit, la gerent de la cooperativa agrícola de Porreres comenta que, ara per ara, i a la vista del que ha passat, es marquen com un objectiu a curt termini desenvolupar la venda del seus productes, i sobretot l’emblemàtic albercoc de Porreres amb les seves varietats de albercoc sec i confitures, mitjançant, com diu ella, «la nostra cooperativa mare, com és Camp Mallorquí». En aquest sentit, segons explica Mora, «ens consta que les ajudes del FOGAIBA i de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació estan donant suport a aquest innovador tipus de venda, i es veuran garantides a través de Camp Mallorquí, cooperativa que ha desenvolupat amb prou èxit la venda de producte local a domicili». Segons la gerent de la cooperativa de Porreres, «serà una fórmula perquè a falta de no poder celebrar la Fira local de l’Albercoc, aquest emblemàtic fruit de la nostra contrada pugui arribar a tothom».

La Gerent de la cooperativa agrícola de Porreres, conscient de la importància que ha desenvolupat i desenvolupa aquesta organització, fundada el 1957 i integrada per 375 socis cooperativistes, 175 dels quals són socis col·laboradors, expressa que ara el desig de tots ells és que cada pic més joves agafin el relleu de la feina del pagès major, que poc a poc, va deixant el camp. Si bé Mora indica que la cooperativa agrícola de Porreres ha invertit i inverteix molts d’esforços i guanys en la formació dels seus pagesos, ara manca encara assumir un nou repte i aquest és incorporar en l’àmbit de la producció i de la comercialització, les noves tecnologies i les noves formes de promocionar aquests productes a través de les xarxes i de les noves formes de comunicació.

Per a Mora, l’objectiu dels socis d’aquesta emblemàtica cooperativa és mantenir, costi el que costi, els valors i les arrels del nostre món agrari, sense perdre de vista el futur amb la incorporació de sàvia nova.