Així es desprèn de les dades oficials publicades per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació corresponents a la campanya de 2019 de la IGP “Oli d’Eivissa”, que fa referència de forma exclusiva al olis d’oliva verge extra elaborats amb les varietats arbequina, picual i koronieki, totes soles o en combinació, que en conjunt representen al menys el 90%.

 

Segons fonts de la IGP “Oli d’Eivisa”, el cultiu de l’olivar i la producció d’oli estan molt vinculats amb la Història i la cultura d’Eivissa i han estat determinants en la reputació de l’oli de l’illa. Aquest oli és obtingut exclusivament per procediments mecànics dels fruits de l’Olivera (Olea europaea), essent de caràcter afruitat verd i d’intensitat mitjana o intensa. En boca presenta un nivell d’amargor i de picantor entre lleugera i mitjana.

 

Altres dades d’interès pel que fa a les característiques pròpies de la IGP “Oli d’Eivissa” fan referència a les plantacions d’olivar en el seu primer any de vida, constant en el seu registre un total de 44.947 arbres repartits, sobre tot en planícies, amb una cota inferior a 300 m en relació amb el nivell del mar i protegits dels vents de les zones muntanyoses del nord-est de l’illa. Actualment hi ha 4 elaboradors inscrits a la IGP, encara que les previsions són molt optimistes, a la vista d’aquestes dades, en aquest primer any del seu funcionament.