AIXÍ HO HAN CONFIRMAT DES DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA DE PORRERES, QUE HO ATRIBUEIXEN A LES BONES CONDICIONS METEOROLÒGIQUES D’ENGUANY

 

La producció d’albercocs de Porreres durant la temporada de 2020 es situarà entorn de les 25 i les 30 tones, és a dir, quasi el doble del que es va collir l’any passat. Aquest és el resultat de la collita per part de més de 15 pagesos de la zona. Així ho confirmen des de la cooperativa agrícola del municipi, que des de fa més de 60 anys de la seva fundació, es dediquen, entre d’altres coses, a la comercialització de l’albercoc a Mallorca. Malgrat el cultiu d’aquest fruiter s’ha estès arreu de l’illa en plantacions de regadiu, la producció més important en secà i de la forma tradicional es concentra a la zona de Porreres.

Segons expliquen des de la cooperativa, són moltes les varietats d’albercocs que es produeixen a la zona. La varietat majoritària, amb un 35% de presència, és la primerenca o ‘rojo palabra’; un 25% correspon als ‘galta vermella’ i un altre 25% és la varietat ‘canino’. La resta de varietats es reparteixen entre ‘rojo carlet’, ‘mortó’ i ‘modesto’.

La major part de la producció d’albercocs es destina a la venda, mentre que una part, menor en proporció, també es destina per assecar, i una altra per a l’elaboració de la tradicional confitura.