Segons fonts de la la DO Oli de Mallorca, els olis d’oliva verge extra novells amb Denominació d’Origen Oli de Mallorca d’aquesta campanya 2020-2021 comencen aquests dies a arribar a comerços i establiments de restauració.

Aquesta campanya ha estat marcada per la maduració primerenca de l’oliva, de manera que la collita s’ha adelantat unes setmanes respecte a anys anteriors; alguns olivars han patit danys per la tempesta del mes d’agost i  altres (principalment a la Serra de Tramuntana) han vist limitada la producció pel corc de capoll.

Així i tot, a hores d’ara – i amb algunes tafones en funcionament encara- ja s’han entrat als establiments inscrits a la DO Oli de Mallorca més de 3.000 tones d’oliva de les varietats emparades sota el segell de qualitat: mallorquina, arbequina, picual i empeltre, i s’ha aconseguit una anyada lleugerament inferior a la de la campanya anterior, però de qualitat considerable, amb olis fruitats i equilibrats.

A la DO Oli de Mallorca actualment hi ha inscrits més de 700 olivicultors que gestionen més de mig milió d’oliveres arreu l’illa. A més enguany s’han sumat al segell de qualitat dues noves tafones: Ca n’Axartell i Pedro Gómez i dues envasadores: Fet a Sóller i Indesinenter.

L’Oli de Mallorca, per tant, torna ser una producció molt valuosa, que arriba puntual a la seva cita amb les famílies i els establiments que vulguin gaudir d’un producte local i saludable, essencial per al manteniment del mon rural de Mallorca.