El passat dia 12 de juliol va tenir lloc a la finca d’Es Bassons, a Manacor, un tast de tomàtigues, organitzat per Terracor, amb la presència d’una cinquantena de participants. Aquesta iniciativa, batiada com Tomatast, es duu a terme amb l’objectiu de promocionar les virtuts del producte fresc de camp i també per mostrar les seves infinites possibilitats gastronòmiques en el mateix marc de creixement del producte, el propi camp de cultiu.

Tomatast s’inicia amb un tast de diferents varietats de tomàtiga, que és degustada i valorada pels assistents, per seguir amb un passeig per la finca i finalitzar amb un sopar a base de plats elaborats a partir de receptes en les que hi predomina la presència de la tomàtiga. Tal com la defineix Maties Adrover, un dels socis de Terracor, “es tracta d’una experiència sensorial per donar a conèixer a la gent les diferents varietats de tomàtiga que es comercialitzen a les Illes Balears, mentre veu on neixen i creixen les tomàtigues. També volem que els assistents passegin per la finca perquè coneguin de primera mà quines són les dificultats amb què ens trobam a l’hora de treure endavant el nostre producte i quant ens costa produir-lo”. Però l’experiència té també un retorn per a Terracor. Ho explica el productor: “Tomatast també ens serveix per conèixer la percepció de la gent sobre allò que ha tastat. Per exemple, posam sis varietats, algunes de les quals ni tenen nom perquè estan en fase experimental, i esperam a les valoracions dels assistents. Depenent de les notes i els comentaris sabem quina tomàtiga agrada més o manco i ens dona una aproximació de la sortida comercial que podria tenir. Així, per exemple, la gent veu que ni la tomàtiga més grossa i lluenta té perquè ser la més bona o gustosa”.

 

En aquesta ocasió, Terracor exposà 20 varietats de tomàtiga i en donà a tastar 6: valenciano rosetano, rosamunda, katon, bermello i les dues experimentals, TGTOM 19-2 i AR-351122.

Després del tast i de la passejada pels sementers de tomatigueres, els participants es dirigiren al sopar en format de showcooking, on gaudiren d’un complet i variat menú de set plats. Vist l’èxit de participació, Terracor ha previst un nou Tomatast per al pròxim 26 de juliol.